• Emailmarasoiu_dorin@yahoo.com
  • AddressStr.Calea Bucureşti nr.22, Orş. Topoloveni, jud. Argeş
  • Open Hours10:00 - 18:00
  • Emailmarasoiu_dorin@yahoo.com
  • AddressStr.Calea Bucureşti nr.22, Orş. Topoloveni, jud. Argeş
  • Open Hours10:00 - 18:00

Dorin Mărășoiu, fost vicepreședinte Consiliul Județean Argeș – interviu în 2016, dar actual și în prezent

DORIN MĂRĂŞOIU, despre nevoia schimbării de mentalitate instituţională şi legislativă, măsuri obligatorii care vor simplifica vieţile cetăţenilor, despre încrederea în oamenii cu experienţă, despre societatea civilă, dar şi despre politicienii rebrenduiţi.

„Nimeni n-a zis nimic, atunci când s-au tăiat salariile și pensiile! Când îți iau, nu e nicio problemă? Dacă îți dau, de ce nu-ți dau mai mult?”

Dorin Mărășoiu: Cred că toți cei care au intenția să candideze pentru un anumit post, trebuie să se gândească că, din momentul în care ajung pe acel post, trebuie să gândească pentru oameni si nu pentru ei. Cred că lucrurile ar sta cu totul altfel dacă acești oameni ar gândi exact așa. Că în momentul în care ai fost votat, ai o mare responsabilitate față de cei care te-au votat și, în general, față de toți cetățenii. Ca cetățeni, trebuie să utilizăm foarte bine acest drept de vot și să luăm cunoștință de ceea ce votăm. Deocamdată, clasa politică nu este foarte mult modificată. Vedem că aceleași personaje populează politica. Putem face un recurs la memorie și putem cântări prin fapte și nu prin vorbe meșteșugite ceea ce reprezintă fiecare om. Pentru că unii se rebrenduiesc sub diverse titulaturi, încearcă să păcălească sau să beneficieze de o naivitate a electoratului. Cred că structura electoratului este foarte mult modificată față anii anteriori.

Gherila: Modificată? La ce vă referiți mai concret?

Dorin Mărășoiu: Avem un electorat mai conștient de valoarea sa, de necesitățile sale, dar și oameni mai nerăbdători să vadă rezolvarea problemelor lor.

(…)
Dorin Mărășoiu: Ține de nația noastră, cred că este în gena noastră să ne văităm. Face parte din noi. Să-i găsim vinovați pe alții și nu pe noi, ce efecte au acțiunile noastre. Venim după o perioadă de vreo opt ani, în care s-au căutat vinovații între clasele sociale. S-a încercat permanent crearea unui război între clase. Găsirea de vinovați între profesori și elevi, între profesori și părinți, între medici și cetățeni, între tineri și pensionari, între omul bogat și cel sărac, lucru care, pe termen mediu ne face foarte rău.
(…)
Dorin Mărășoiu: Nu sunt adeptul faptului că tinerii pot schimba ceva concret. Sunt conștient că totul se poate schimba printr-o organizare și printr-o gândire pragmatică. Iar în spatele gîndirii pragmatice, a capacității organizatorice, trebuie să se găsească oameni cu experiență. Cred că trebuie să existe, în anumite sectoare de specialitate, fișe psihologice, să institui obligativitatea psihiatrică, pentru a vedea dacă o persoană este capabilă sau nu să ocupe un anumit post.

Dorin Mărășoiu: Mărirea salariului de la stat este pe spinarea contribuabilului. Și pentru asta, trebuie să arătăm respect contribuabilului. Orice funcționar de la orice ghișeu nu trebuie să aibă nervi, să îl trateze cu superioritate pe cel care vine să-și plătească dările la stat.

Dorin Mărășoiu: Nu se poate spune că după o perioadă de criză, bați din palme și realizăm. Niciun om zdravăn la cap nu poate spune că nu s-au făcut niște pași în acești doi ani, să spunem. Nu vă întrebați că în perioada în care s-au tăiat salariile, nimeni nu a țipat? Nimeni n-a zis nimic atunci când s-au tăiat salariile și pensiile, iar în momentul în care încep să-ți dau, începi să fii nemulțumit? Când îți iau, nu e nicio problemă? Dacă îți dau, de ce nu-ți dau mai mult? Și atunci nu ne punem o mare întrebare a tot ce înseamnă manipulare a societății civile? Oare societatea civilă este cea reală? Cea care simte? Sau este produsă în laboratoarele politice?

Interviul cu vicepreşedintele CJ, Dorin Mărăşoiu, în Gherila de luni, 15 februarie 2016, dar la fel de actual şi în zilele noastre.

Sursa: Săptămânalul Gherila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *